top of page

ACOMPANYAMENT INCLUSIU DE PERSONES NOUVINGUDES A LA CONCA D'ÒDENA

 

Amb aquest projecte, una persona col·laboradora de l’associació es troba amb una persona migrant (que ens ve derivada de Serveis Socials de l’Ajuntament, o del Consell Comarcal, o Caritas, etc.) per tal d’ajudar-la en els diversos esculls amb què es troba una persona nouvinguda en les seves activitats del dia a dia.

 

L’acompanyament pot ser en qualsevol àmbit, des de l’ajuda per fer tràmits oficials, o a practicar el català o el castellà, o bé conèixer l’entorn, presentar-li persones de la seva edat o amb uns interessos comuns, preparar un CV, resoldre el problema de l’empadronament, buscar habitatge, introduir-lo en associacions on pugui socialitzar, etc.).

 

La idea és que es trobin una hora a la setmana durant tres mesos. Aquest període hauria de ser suficient per crear un vincle entre les dues persones, de manera que a partir d’aquest moment la relació continuarà ja de manera informal.

 

Aquest projecte funciona des de setembre de 2020 i fins ara hem fet ja uns 30 acompanyaments, la majoria amb un resultat satisfactori.

 

Algunes d’aquestes persones que hem acompanyat, ara són col·laboradores de la nostra entitat, participen en alguna de les comissions i al seu torn acompanyen també persones que acaben d’arribar.

LLAR DE PAS - ACOLLIDA DE PERSONES MIGRANTS EN LLARS PARTICULARS

Estem preparant un projecte d’acollida de persones migrants en llars particulars.

 

D’una banda, oferir una alternativa als joves que viuen en centres de menors quan compleixen els 18 anys i han d’abandonar els centres i deixen d’estar tutelats per la Generalitat. Buscar persones que els vulguin acollir a casa seva, per tal de facilitar la seva inclusió en la nostra societat mentre no tinguin una altra alternativa ni la possibilitat de ser autònoms (papers, contracte de feina estable, etc.).

 

D’altra banda, també hi ha persones majors d’edat que migren soles i es troben en una situació de gran vulnerabilitat. Aquest projecte també està pensat per a elles.

 

La idea és oferir-los un període de transició cap a una vida independent i autònoma, que puguin crear un vincle afectiu amb les persones acollidores que al seu torn li serviran de referents i els permetran ampliar la seva xarxa social.

Aquest projecte encara està en procés de preparació.

bottom of page